Harga Baja Éropa Cageur salaku Ancaman Impor Lalaunan

Harga Baja Éropa Cageur salaku Ancaman Impor Lalaunan

Pembeli Éropa pikeun produk pabrik strip lalaunan ngamimitian sawaréh nampi kenaikan harga pabrik anu diusulkeun, dina pertengahan / akhir Désémber 2019. Kacindekan tina fase destocking anu berkepanjangan ngarah ningkat dina paménta anu jelas. Sumawona, potongan produksi, anu dilakukeun ku tukang baja domestik, dina bagian akhir taun 2019, mimiti ngencatkeun kasadiaan sareng manjangkeun kali kalungguhan pangiriman. Panyekel nagara katilu mimiti naék harga na, kusabab naékna biaya bahan baku. Ayeuna, petik impor dina harga premium sakitar € 30 per ton kana tawaran domestik, nyésakeun pembeli Éropa sareng sumber suplai alternatip anu kirang.

Pasar waja, dina awal Januari 2020, lambat, sabab perusahaan balik deui ti perayaan Natal / Taun Anyar anu manjang. Sagala perekonomian dina kagiatan ékonomi diprediksi bakal saderhana, dina jangka menengah. Anu mésér waspada, kasieunan yén, kecuali paménta nyata ningkat sacara signifikan, harga naék teu tahan. Sanaos kitu, produsen tetep nyarioskeun harga ka luhur.

Pasar Jerman tetep sepi, dina awal Januari. Mills nyatakeun yén aranjeunna gaduh buku urutan anu saé. Pangurangan kapasitas anu dilakukeun dina satengah akhir taun 2019, ngagaduhan pangaruh positip dina harga produk pabrik strip. Henteu aya kagiatan impor anu penting. Tukang baja domestik ngadorong paningkatan salajengna dina kuartal kahiji / kuartal kadua mimiti.

Harga produk pabrik strip Perancis mimiti angkat dina pertengahan / akhir Desember 2019. Kegiatan dijemput sateuacan liburan Natal. Buku mesen Mills ningkat. Hasilna, kali kalungguhan pangiriman ngalegaan. Produsén UÉ ayeuna milarian nerapkeun naékna harga salajengna € 20/40 per ton. Penjualan pabrik di Januari dimimitian rada laun. Pasar hilir langkung aktip sareng distributor ngaharepkeun bisnis bakal tetep nyugemakeun. Nanging, paménta ti sababaraha séktor sigana turun, dibandingkeun sareng taun kamari. Kuotasi impor, anu naék sacara signifikan, henteu kompetitif deui.

Angka produk pabrik strip Italia ngahontal handapeun, pikeun siklus ieu, dina akhir Nopémber 2019. Aranjeunna ngalih sakedik dina awal Désémber. Salami dua minggu terakhir dina sataun, sawaréh ngahudangkeun deui paménta kacatet, kusabab aktipitas restocking. Harga terus naék. Anu mésér sadar yén tukang baja ditangtukeun pikeun naekeun nilai dasar pikeun ngimbangan pengeluaran bahan baku naék. Pabrik ogé diuntungkeun tina ngirangan gangguan impor nagara katilu, sabab kaseueuran pemasok global angkat cutatanana. Waktu timbal pangiriman ngalegaan kusabab potongan produksi anu langkung tiheula, ditambah lirén pabrik / padamelan salami pakansi Natal. Suplier ngajukeun kenaikan harga salajengna. Pusat jasa terus bajoang pikeun nyieun margin kauntungan anu ditarima. Prospek ékonomi goréng.

Kaluaran manufaktur Inggris terus buruk, dina bulan Désémber. Nanging, sajumlah distributor baja sibuk dina usum Natal. Asupan mesen, saprak liburan, lumrah. Sentimen négatip parantos musna ti saprak pamilihan umum. Suplai produk pabrik gandum ningkat harga. Sababaraha poéna dicindekkeun, dina akhir bulan Désémber, dina dasar nilai sakitar £ 30 per ton langkung luhur dibanding nalika padumukan sateuacanna. Kéngingkeun langkung jauh diusulkeun tapi pembeli patarosan naha éta sustainable, kacuali paménta ningkat sacara substansial. Konsumén hoream nempatkeun pesenan maju anu ageung.

Sajumlah kamajuan harga positip lumangsung di pasar Bélgia, salami pertengahan / akhir Desember. Gedang, sacara global, ngamangpaatkeun naékna biaya input kanggo majukeun harga waja na. Di Bélgia, pembeli waja, tungtungna ngaku peryogi mayar langkung, sanaos, kirang ti tukang baja anu diusulkeun. Ieu aktipitas mésér tiasa neraskeun. Nanging, pembeli naroskeun pernyataan yén paménta nyata parantos robih sacara signifikan. Kenaikan harga salajengna henteu dipastian dina kaayaan pasar ayeuna.

Paménta Spanyol pikeun produk pabrik strip ayeuna, stabil. Nilai dasar pulih, dina Januari. Moméntum harga luhur dimimitian dina pertengahan Desember sareng parantos dijaga, nalika balik ti liburan lokal. Destocking dijalankeun, dina awal Désémber. Ayeuna, perusahaan kedah mesen deui. Produsén nungtut naék harga pikeun pangiriman Maret komo kanaékan harga pikeun April. Nanging, bahan murah, ti sumber nagara katilu, dipesen dina Oktober / Nopémber, parantos mimiti sumping. Ieu tiasa meta salaku panyangga ngalawan kenaikan harga domestik salajengna.


Pos waktos: Okt-21-2020