Pamulihan pasar baja Cina teras-terasan

Pamulihan pasar baja Cina teras-terasan, di tengah perjuangan global

Pandemi virus corona nyababkeun bencana di pasar baja sareng ékonomi di panjuru dunya, salami genep bulan mimiti taun 2020. Ékonomi Cina mangrupikeun anu pangpayunna ngalaman pangaruh tina lockdowns Covid-19-pakait. Produksi industri nagara urang turun, dina bulan Pébruari taun ieu. Nanging, pamulihan gancang parantos kacatet ti April.

Panutupan unit pabrik, di Cina, nyababkeun masalah ranté pasokan dirasakan di sadaya buana, di seueur séktor anu nganggo baja. Henteu langkung ti éta dina industri otomotif, anu parantos berjuang pikeun nungkulan protokol tés anu anyar sareng ngalih kana kendaraan anu langkung héjo, langkung hemat énergi.

Kaluaran di pembuat mobil global tetep jauh di handapeun tingkat pra-pandemi, sanaos aya pelonggaran larangan anu ditumpukeun ku pamaréntah di seueur nagara. Paménta ti bagéan ieu penting pisan pikeun seueur produsen baja.

Wangenan di pasar baja, di Cina, teras-terasan kumpul, sanaos mimiti usum hujan. Laju pamulihan tiasa masihan perusahaan Cina mimiti nalika konsumén global balik deui ka pasar, saatos sababaraha bulan cicing di bumi. Nanging, paménta domestik anu ningkat, di Cina, sigana bakal nyerep seueur paningkatan output.

Bijih beusi ngarecah US $ 100 / t

Kanaékan produksi baja Cina, nembé, nyumbang kana biaya bijih beusi langkung tina US $ 100 per ton. Ieu nandakeun tekanan négatip dina margin kauntungan pabrik di luar Tiongkok, dimana paménta tetep ditetepkeun sareng harga baja lemah. Nanging, kanaékan pengeluaran masukan tiasa nyayogikeun dorongan pikeun produser pikeun ngadorong kenaikan harga baja anu diperyogikeun, dina sababaraha bulan ka payun.

Pamulihan di pasar Cina tiasa ngungkabkeun jalur kaluar tina turunna corona-virus anu diakibatkeun dina sektor baja global. Sésa dunya aya di tukangeun kurva. Sanaos kebangkitan di nagara-nagara sanés katingalina langkung laun, aya tanda-tanda positip anu dicandak tina upturn di Cina.

Harga baja sigana bakal tetep teu stabil, dina satengah kadua 2020, sabab jalan pikeun pamulihan diperkirakeun henteu rata. Kaayaan di pasar global tiasa janten parah sateuacan janten langkung saé. Butuh mangtaun-taun pikeun sektor baja pikeun kéngingkeun sabagian ageung taneuh anu leungit, saatos krisis kauangan 2008/9.


Pos waktos: Okt-21-2020